Monday, December 27, 2010

Harimau Makan Garuda!!

pemberi senyuman...=>


haa ni la hero malaysia mlm td...


ni plak kte pnye playmaker....


tp ni la player yg sgt2 cemerlang and cool!!

ok...1st skali,thniah Malaysia sbb mlm td mnang 3-0 mlm ni....sgt2 la sronok walaupn 1st half nmpk cm plik sket tgk korg main...tp style weh...lg2 time gol ke-3...nmpk cm profesional...hehehe...walaupn aku xdpt g sne,dpt tgk dr rumah pn dh ckupla kn...jnji smgt nk sokong...

cume skit t'kilan la sbb dnga2 cte,ade fan malaysia yg bli tiket,tp jual kt 'PENDATANG' tu...come on la...klw ye pn nk jual,ape slhnye jual kt malaysian gak...knp msti jual kt diowg...xpatriotik lnsung...org lain susah2 bratur nk bli,korg yg ade tiket,g jual plak...haiii~

tu 1 hal...yg lg 1 plik,mlm td kt JB ade konsert ape tah 8.30...bkn nk slhkn sape2...tp klw ye pn,bg la full support kt player malaysia...ni x...ble malaysia mng,beriye2 sronok...pdhal xde lnsung tnjukkn support...tp ble malaysia klh,korg lak yg bsungguh2 ckp mcm2...LAYU!!

pape pn,skali lg tahniah kt player malaysia sbb bg snyuman kt sluruh rakyat malaysia mlm td...insyaAllah klw korg x over confident bleh dpt lg 2-0 kt indonesia...btw,mlm ni aku gerak blk kedah...nk join kwn2 P-SPA...kne kejar di0wg!! =)


video
ni detik2 kemengangan kita mlm td...


p/s: indonesia ckp diowg klh sbb laser...pehh...xsngke kt malaysia nk byk ultraman....

Thursday, December 23, 2010

Oh! Penat


hari ni lepas beberape ketika aku x update,aku mmberanikan diri utk mula menaip...bkn xnk,tp mmg xde mood...mls tu jgn ckpla kn...mmg t'amat2 sgt...xpela...semua yg jd sebenarnye ade hikmah yg kita xsedar kn...

sbnrnye minggu ni agk sgt memenatkn...bleh dikatakan hari2 aku ulang alik kluang-batu pahat...pastu g melaka,kl....fuhhh...gile meronda aku...smpai nk online pn kdg2 xsempat...tp Alhamdulillah....klw kita sabar,Allah sentiasa tolong kita...

ya,aku still kt kluang utk uruskn beberapa hal...blum smpat lg nk blk uum...utk kwn2 yg dh start program p-spa tu,good luck la ehh...InsyaAllah klw xde pape hal,2 3 ari lg aku menyusul...

smpai sini jela kot...klw umur masih dipanjangkn,adela bnde2 yg aku kongsi lg ehh...=)

p/s: sntiasa doa mntk2 abah cepat sembuh!

Thursday, December 16, 2010

ketenangan yang dicari


sbnrnye byk bende yg nk k0ngsi..tp hati ni berat sgt nk menulis...tahla...kekuatan tu mungkin belum smpai....kdg2,blog ni dh mcm kwn rapat aku lak....luah kt dia sng...xyah dnga dia bleter...tp tula...lnsung xde respon...hehehe~

spatutnye wktu ni,aku kt pangkor dgn kwn2 P-SPA lain utk bengkel jati diri...tgk pd tentatif,sronok weh!! mcm2 aktiviti ade...aku pn mmg dh beriye gakla nk pegi sbb aku xpnh lg g pangkor...brg2 pn dh siap list...tp tula...rncangan manusia ni kne doa byk jugak sbb rncangan Allah tu kte xtaw...tp msti ade hikmahnya...so aku xjd g pangkor sbb hal2 tertentu...

tp bkn sume bnd yg kte xdpt tu mngecewakan...kdg2 Allah bg yg lebih besar manfaatnya...cuma kdg2 kte xsedar bnd tu...yg penting,hati kene tabah,doa dan sabar...insyaAllah sume tu akn jd mudah...

insyaAllah pnjang umur,hati ni akan terus bercakap lg...dan jari2 ni akan terus meluahkan...moga hati ni terus diberikan ketenangan olehNya....

Saturday, December 11, 2010

Akhirnya "hampir" Sempura


ok...hari ni dgn yakinnye,aku betul2 dh abes exam!!! hahaha...cian kn student UUM...bru dpt merase merdeka...U lain rsenye dh bosan duk umh...kitorg je bru nk start xyah pegang2 buku...haihh...xpela...ni la lumrah sbg student kn...

tp malangnye,aku still xdpt merase utk blk rumah...tpkse gakla menetap kt UUM ni...bkn pe...klw aku xde,nnt sape lak nk tgk2 kn UUM ni...lgpn lampu2 jalan sume tu nk kene lap...jln raya pn nk kene mop hari2...tu yg aku xblk...

tp nasib baek gak la aku dh amek mcm2 tv series baru utk aku lyn...n byk gak movie2 yg aku sempat download time blk rumah ari tu...tp wlu cmne pn,vampire diaries ttap top 1st utk list tv series yg aku mnat...huhu...dh jd mcm org gile ble tgk cte ni...aku plak yg suspen lebey2...sbb mmg seyes besh!!!

haa ni la main actor dlm TVD...

ok la...smpai sini je dulu ehh...next time ade mse,aku mengarang lg...aku pn bknla aktif sgt ber"blogging" ni...kdg2 je...huhu...slmt bercuti kwn2!

p/s:kecewe kne tggu 27 January utk next episode Vampire Diaries!! =(

Tuesday, December 7, 2010

minda kelas berapa ni????

SALAM MAAL HIJRAH 1432 ye kwn2...harap2 taun ni bg azam dan smgt baru...tp kn,yg peliknye,mlm tahun baru dlm Islam pn ade gak mat2 n minah2 yg pegi b'jimba2(b'poye2 tu la)...dgn alasan,"esok kn cuti"...adehhh...susah kalau Islam hnya pd kad pngenalan je ni....kn buku baru...apela slhnye pnuhkn dulu dgn pahala...hormat sikit tahun Islam....

3 ari lepas,mse aku g amek adik aku wat rambut(haaa ni jela keje die),t'nmpk la s0rg kwn pmpuan time2 sk0la rndah dulu...nme pn aku xingt dh...mmg mule2 x cam tp pas die snyum,bru la aku tringat...bkn nk kutuk,tp die tu bknla jenis muke st0k2 m0del...tp bleh plak pkai tube! pehhh...mmg sumpah mnyampah...ni la 1 lg mslh org skarang...muke bkn lawa mne pn...tp ble pkai bju,klw leh nk tutup yg patut tutup je tu...tu pn klw bleh die xnk pkai pape agknye...haihhhh~

esk nk blk kedah dh...bkn pe...duk lme2 kt umh ni pn mslh gak...stdy xpenahnye msuk(bkn stdy pn)....s0 nk xnk,kne gak la kuatkn smgt blk sne...perjalanan jauh lg...byk bende nk kene pk utk mse dpan...=)

p/s:hati yg bersih,sukar dicari....

Friday, December 3, 2010

Mi Familia !!

0rait...ari ni aku nk cte sket bnd plik yg slalu jd ble aku blk umh...seyes,kdg2 aku pn xphm knp bnd2 ni leh jd...tp mmg sgt pelik...nk taw ape?haa ni la nk cte..

tiap2 kali aku blk umh,msti adik2 aku xde...kire di0wg xblk la...tp bln 2 3 jam aku kt umah,nnt msti ummi aku ckp,"aina dgn adik pn nk balik"...aik,ape ke pelik la...aku blk,di0wg msti blk gak! di0wg rndu aku k0t...hahahaha~

tp kdg2 best gak 2 makhluk ni ade kt umh...klw aina ade,aku ske klw die wat kek c0klat...seri0us ckp,aku ni bknla ske sgt mkn c0klat...tp die buat sdap wo0o....tah cmne die wat,aku pn xtaw...blm tringin lg nk blaja....

adik aku yg kcik ni mmg pntang klw aku ngn aina balik umh...die kt kmj tu jd xsnang duduk...tu yg die pn nk balik...hahaha...die ni cm minah ind0n...klw tgk tv,sgale cite ind0n die nk tgk...tahh...xphm aku..pdhal sume cte ind0n sme je jln citenye...brebut hrte...kn3?huhu~

tp tula...kcik2 dlu slalu gad0...gad0 plak tu cm nk berbunuh...dh besa2 ni,nk gad02 pn mls dh...masing2 dh matang k0t....klw xmatang pn,hampir matang...ari tu dh tgk parent aku kn?haaa...kali ni,tgkla makhluk 2 0rg yg aku ckp ni....=)


ni aina

ni adik


snang cte...haa ni la family aku......(*v*)

p/s:slamat hari jumaat!!

Wednesday, December 1, 2010

ketenangan yang amat!!

go0d bye exam!!!!


hahaha...tu la ayat aku pas abes paper MM Design td...padahal ade lg 1 paper...tp Asas Keusahawanan je...s0 mls nk pk sgt...lgpn paper tu 11hb...ade 10 ari lg utk bjimba2...=)

smlm dh bli ticket utk blk kluang n bas mlm ni...sgt2 la xsbr nk brade kt kluang...tahla...lately,juz mizz my parent a l0t! nk ckp h0mesick,aku ni bknla jnis yg h0mesick sgt...myb sbb skrg dh knal pkataan 'tanggungjawab' k0t...hehe

pape pn,sbulan je lg nk new year...azam taun ni?tah..aku pn xingt ape yg aku azamkn mse new year ari tu...s0 xtawla dh tlaksana ke blum(tiap2 taun mmg cmni)....hehe...pd yg masih exam,go0d lux ye...

p/s:hello kluang!