Wednesday, August 31, 2011

Praktikal 3 : Paris(part 1)

assalamualaikum semuaaa!!
so amacam raya?ada best ka??
jgn mkn byk2 sgt..
sbulan puasa,kang mkn byk2 terkesima lak perut..
hehehe

kitorang pn raya jugak kt sini..=)

sbnrnye aku masih lg dlm part tgh cte bnda2 yg jd spanjang bln ptama kt cni
tah bile la nk abes
busy wehh skarang ni
xmnyempat nk update blog sndri
asyik bce blog orang je
=)

kalau korg ingt, last entry aritu aku cte psl kad bank yg dh setel
ehh yeke?
tahh..agknye la kot..
tp lbey kurang mcm tu la...
lpas je ktorg dh bleh withdraw duit,masing2 start plan nk bjalan
bukan ape..smentara blum busy siapkn keje2(mcm skrg ni)
so 1st trip,PARIS!!

seumur hdup aku xpnh sngke lak aku akn smpai kt paris ni
slalu tgk dlm tv jeee
kdg2 tringin gak nk pegi
alaahh bkn pegi mana pn...pegi kt besi buruk(Eiffel) tu jeee
so nk dijadikan cerita,ktorang pegila Paris tu 16 & 17 July
2 hari je beb!!
bkn ape,pegi lama2 pn nnt byk belanja..
lgpn weekend je cuti

dr Rotterdam ni ade train straight smpai Paris-Nord Station
so kitorang pegi naik train jee
train lebih kurang 2 jam stgah gak laaa
smpai kt paris, hotel sume ktorg dh book siap2 time kt office
so dr Central Station ktorang pn trus amek metro ke station dkat2 dgn hotel tu
aku lupe lak nme stesen tu
jenuh gak mncari,tp last2 jumpe gak
haa ni la hotel tu...



lpas check in,ktorg mndi2 jap,solat n siap2,trus kluar bjalan
time tu dlm kul 3.30pm
destinasi prtama,Eiffel Tower!
dr hotel tu xjauh pn nk ke Eiffel tu
jln kaki je dlm stgh jam
so boleh la tgk2 kwsn sekeliling tu skali



nk naik Eiffel tu boleh pilih nk naik lift or tangga
ktorg naik tangga je sbb que nk naik lift tu panjang yg amat!
lgpn tiket die cm mhl sket..
so naik tngga jela murah
Eiffel ni ade 3 level
haritu kitorang naik smpai 2nd level je sbb nk naik top level tu cume leh naik by lift
utk que yg sgt pnjang,mcm xsmpat je..
hari pn dh hujan...

Link
nk tgk cmba2?klik sini

p/s: ok nnt aku smbung lagi ehh...ade keje sikittt~

2 orang mengomel:

Mista Ieemmm...!!! said...

muaz....aku nak sabun mandi hotel tue...ko bawak balik...kalau ko baik hati ko rembat towel hotel tue bagi aku....hahaha.....

Kaio said...

jalan2 di sini. selamat pagi!! :)

www.kaio.my

Post a Comment