Monday, December 27, 2010

Harimau Makan Garuda!!

pemberi senyuman...=>


haa ni la hero malaysia mlm td...


ni plak kte pnye playmaker....


tp ni la player yg sgt2 cemerlang and cool!!

ok...1st skali,thniah Malaysia sbb mlm td mnang 3-0 mlm ni....sgt2 la sronok walaupn 1st half nmpk cm plik sket tgk korg main...tp style weh...lg2 time gol ke-3...nmpk cm profesional...hehehe...walaupn aku xdpt g sne,dpt tgk dr rumah pn dh ckupla kn...jnji smgt nk sokong...

cume skit t'kilan la sbb dnga2 cte,ade fan malaysia yg bli tiket,tp jual kt 'PENDATANG' tu...come on la...klw ye pn nk jual,ape slhnye jual kt malaysian gak...knp msti jual kt diowg...xpatriotik lnsung...org lain susah2 bratur nk bli,korg yg ade tiket,g jual plak...haiii~

tu 1 hal...yg lg 1 plik,mlm td kt JB ade konsert ape tah 8.30...bkn nk slhkn sape2...tp klw ye pn,bg la full support kt player malaysia...ni x...ble malaysia mng,beriye2 sronok...pdhal xde lnsung tnjukkn support...tp ble malaysia klh,korg lak yg bsungguh2 ckp mcm2...LAYU!!

pape pn,skali lg tahniah kt player malaysia sbb bg snyuman kt sluruh rakyat malaysia mlm td...insyaAllah klw korg x over confident bleh dpt lg 2-0 kt indonesia...btw,mlm ni aku gerak blk kedah...nk join kwn2 P-SPA...kne kejar di0wg!! =)


video
ni detik2 kemengangan kita mlm td...


p/s: indonesia ckp diowg klh sbb laser...pehh...xsngke kt malaysia nk byk ultraman....

Thursday, December 23, 2010

Oh! Penat


hari ni lepas beberape ketika aku x update,aku mmberanikan diri utk mula menaip...bkn xnk,tp mmg xde mood...mls tu jgn ckpla kn...mmg t'amat2 sgt...xpela...semua yg jd sebenarnye ade hikmah yg kita xsedar kn...

sbnrnye minggu ni agk sgt memenatkn...bleh dikatakan hari2 aku ulang alik kluang-batu pahat...pastu g melaka,kl....fuhhh...gile meronda aku...smpai nk online pn kdg2 xsempat...tp Alhamdulillah....klw kita sabar,Allah sentiasa tolong kita...

ya,aku still kt kluang utk uruskn beberapa hal...blum smpat lg nk blk uum...utk kwn2 yg dh start program p-spa tu,good luck la ehh...InsyaAllah klw xde pape hal,2 3 ari lg aku menyusul...

smpai sini jela kot...klw umur masih dipanjangkn,adela bnde2 yg aku kongsi lg ehh...=)

p/s: sntiasa doa mntk2 abah cepat sembuh!

Thursday, December 16, 2010

ketenangan yang dicari


sbnrnye byk bende yg nk k0ngsi..tp hati ni berat sgt nk menulis...tahla...kekuatan tu mungkin belum smpai....kdg2,blog ni dh mcm kwn rapat aku lak....luah kt dia sng...xyah dnga dia bleter...tp tula...lnsung xde respon...hehehe~

spatutnye wktu ni,aku kt pangkor dgn kwn2 P-SPA lain utk bengkel jati diri...tgk pd tentatif,sronok weh!! mcm2 aktiviti ade...aku pn mmg dh beriye gakla nk pegi sbb aku xpnh lg g pangkor...brg2 pn dh siap list...tp tula...rncangan manusia ni kne doa byk jugak sbb rncangan Allah tu kte xtaw...tp msti ade hikmahnya...so aku xjd g pangkor sbb hal2 tertentu...

tp bkn sume bnd yg kte xdpt tu mngecewakan...kdg2 Allah bg yg lebih besar manfaatnya...cuma kdg2 kte xsedar bnd tu...yg penting,hati kene tabah,doa dan sabar...insyaAllah sume tu akn jd mudah...

insyaAllah pnjang umur,hati ni akan terus bercakap lg...dan jari2 ni akan terus meluahkan...moga hati ni terus diberikan ketenangan olehNya....

Saturday, December 11, 2010

Akhirnya "hampir" Sempura


ok...hari ni dgn yakinnye,aku betul2 dh abes exam!!! hahaha...cian kn student UUM...bru dpt merase merdeka...U lain rsenye dh bosan duk umh...kitorg je bru nk start xyah pegang2 buku...haihh...xpela...ni la lumrah sbg student kn...

tp malangnye,aku still xdpt merase utk blk rumah...tpkse gakla menetap kt UUM ni...bkn pe...klw aku xde,nnt sape lak nk tgk2 kn UUM ni...lgpn lampu2 jalan sume tu nk kene lap...jln raya pn nk kene mop hari2...tu yg aku xblk...

tp nasib baek gak la aku dh amek mcm2 tv series baru utk aku lyn...n byk gak movie2 yg aku sempat download time blk rumah ari tu...tp wlu cmne pn,vampire diaries ttap top 1st utk list tv series yg aku mnat...huhu...dh jd mcm org gile ble tgk cte ni...aku plak yg suspen lebey2...sbb mmg seyes besh!!!

haa ni la main actor dlm TVD...

ok la...smpai sini je dulu ehh...next time ade mse,aku mengarang lg...aku pn bknla aktif sgt ber"blogging" ni...kdg2 je...huhu...slmt bercuti kwn2!

p/s:kecewe kne tggu 27 January utk next episode Vampire Diaries!! =(

Tuesday, December 7, 2010

minda kelas berapa ni????

SALAM MAAL HIJRAH 1432 ye kwn2...harap2 taun ni bg azam dan smgt baru...tp kn,yg peliknye,mlm tahun baru dlm Islam pn ade gak mat2 n minah2 yg pegi b'jimba2(b'poye2 tu la)...dgn alasan,"esok kn cuti"...adehhh...susah kalau Islam hnya pd kad pngenalan je ni....kn buku baru...apela slhnye pnuhkn dulu dgn pahala...hormat sikit tahun Islam....

3 ari lepas,mse aku g amek adik aku wat rambut(haaa ni jela keje die),t'nmpk la s0rg kwn pmpuan time2 sk0la rndah dulu...nme pn aku xingt dh...mmg mule2 x cam tp pas die snyum,bru la aku tringat...bkn nk kutuk,tp die tu bknla jenis muke st0k2 m0del...tp bleh plak pkai tube! pehhh...mmg sumpah mnyampah...ni la 1 lg mslh org skarang...muke bkn lawa mne pn...tp ble pkai bju,klw leh nk tutup yg patut tutup je tu...tu pn klw bleh die xnk pkai pape agknye...haihhhh~

esk nk blk kedah dh...bkn pe...duk lme2 kt umh ni pn mslh gak...stdy xpenahnye msuk(bkn stdy pn)....s0 nk xnk,kne gak la kuatkn smgt blk sne...perjalanan jauh lg...byk bende nk kene pk utk mse dpan...=)

p/s:hati yg bersih,sukar dicari....

Friday, December 3, 2010

Mi Familia !!

0rait...ari ni aku nk cte sket bnd plik yg slalu jd ble aku blk umh...seyes,kdg2 aku pn xphm knp bnd2 ni leh jd...tp mmg sgt pelik...nk taw ape?haa ni la nk cte..

tiap2 kali aku blk umh,msti adik2 aku xde...kire di0wg xblk la...tp bln 2 3 jam aku kt umah,nnt msti ummi aku ckp,"aina dgn adik pn nk balik"...aik,ape ke pelik la...aku blk,di0wg msti blk gak! di0wg rndu aku k0t...hahahaha~

tp kdg2 best gak 2 makhluk ni ade kt umh...klw aina ade,aku ske klw die wat kek c0klat...seri0us ckp,aku ni bknla ske sgt mkn c0klat...tp die buat sdap wo0o....tah cmne die wat,aku pn xtaw...blm tringin lg nk blaja....

adik aku yg kcik ni mmg pntang klw aku ngn aina balik umh...die kt kmj tu jd xsnang duduk...tu yg die pn nk balik...hahaha...die ni cm minah ind0n...klw tgk tv,sgale cite ind0n die nk tgk...tahh...xphm aku..pdhal sume cte ind0n sme je jln citenye...brebut hrte...kn3?huhu~

tp tula...kcik2 dlu slalu gad0...gad0 plak tu cm nk berbunuh...dh besa2 ni,nk gad02 pn mls dh...masing2 dh matang k0t....klw xmatang pn,hampir matang...ari tu dh tgk parent aku kn?haaa...kali ni,tgkla makhluk 2 0rg yg aku ckp ni....=)


ni aina

ni adik


snang cte...haa ni la family aku......(*v*)

p/s:slamat hari jumaat!!

Wednesday, December 1, 2010

ketenangan yang amat!!

go0d bye exam!!!!


hahaha...tu la ayat aku pas abes paper MM Design td...padahal ade lg 1 paper...tp Asas Keusahawanan je...s0 mls nk pk sgt...lgpn paper tu 11hb...ade 10 ari lg utk bjimba2...=)

smlm dh bli ticket utk blk kluang n bas mlm ni...sgt2 la xsbr nk brade kt kluang...tahla...lately,juz mizz my parent a l0t! nk ckp h0mesick,aku ni bknla jnis yg h0mesick sgt...myb sbb skrg dh knal pkataan 'tanggungjawab' k0t...hehe

pape pn,sbulan je lg nk new year...azam taun ni?tah..aku pn xingt ape yg aku azamkn mse new year ari tu...s0 xtawla dh tlaksana ke blum(tiap2 taun mmg cmni)....hehe...pd yg masih exam,go0d lux ye...

p/s:hello kluang!

Sunday, November 28, 2010

ceita hari ni

ari ni aku mule merasekn kekusutan dlm kepala...xtaw la klw sbb byk sgt stdy ke ape tp 2 paper mse tedekat ni wat sume bnde jd xkene....xdela target nk sc0re byk sgt,tp xnk la smpai dpt l0w gile kn....

ingt pas abes paper 1hb ni nk blk rumah la...bkn pe...pasni lme xblk...s0 nk gak la jenguk2 parent aku tu kn....dh tggl bedue je di0wg skrg...pas arwah atuk aku mninggal,skrg klw abah aku g keje,ummi aku tggl s0rg2 je...tu la nk tman die 2 3 ari wat die ilang2kn b0ring...huhuhu~

bnd plg aku xsuke ble hujung sem,kemas brg2!!!! penat d0wh...nk mngemas,pastu nk mngangkat sume2 tu...kdg2 k0tak tu lg berat dr aku...mati wo0...bleh pngsan klw angkt sume...xpela...sem dpn pn tggl sem last(hrp2 la kn)....cm xsngke,kjap je dh 3taun aku kt uum ni...

0k la...smpai cni je k0t...nnt2 klw rajen,aku tulis lg ehh...skrg ni aku juz miz sgt2 kt dua org ni...nk taw sape...haa ni la 0rgnye....=)


ni la sumber inspirasi aku....=)

i miz them...=,)

p/s:tgh tggu nur jannatul wahidah anta mknn..die msk arini...=)

Thursday, November 25, 2010

"satu masa dulu"




satu masa dulu........

1.saya budak jahat

2.saya budak degil

3.saya budak nakal

4.saya keras kepala

5.saya tak dengar cakap


tapi skarang x lagi...xcaye?try la kenal sape saya....=)

Tuesday, November 23, 2010

penat fizikal,mental & emosi

pehh...tajuk t0pik yek2 je...pdhal xde mende pn...haha...tp seyes mmg pnat sgt since blk UUM dr 19hb ari...tu yg arini bru larat nk menaip...

papepn,c0ngratz kt pngarah Shimano-UUM challange....pr0gram gempak tu...haaa ni la pr0gram yg pecahkn rek0d tradisi td0 aku...bygknla,pas abes pr0gram,start pas asar(5ptg)aku straight td0 smpai pg es0knye...tu pn nseb baek rum8 ngn bini aku kjut smyg mghrb...isyak?kul 5.30...pastu trus subuh,then td0 blk....pnat wo0!!

gmba hiasan...kn0n2 cmnila aku stdy...

exam?xyah ckpla...rse mcm tak exam...kdg2 bru start 2 3 mukesurat,pastu buku tu yg tgk aku...tp plk sy0k study muke buku(fb la)...yg tu,2 3 jam pn xreti2 ngnt0k...hehe..

arini nekad nk stdy pulun sbb esk 1st paper....hrp2 dptla mo0d sstdy yg plg kental...pd sume yg amek exam,gud lux!! =)

p/s:time2 exam mule la rse cm nk demam....=(

Friday, November 19, 2010

ohh exam......


Alhamdulillah....

selamat smpai di Sintok bumi tercinta...haha...tercinta la sgt kn....exam lg bape ari je....kne start selak2 buku 0r pape yg patut!! gile ahh....mcm xde feel je exam kali ni...errkkk...pnah ke ade feel??

pape pn,good luck utk "UUM Shimano Bike Challange"...hope everything success! 0k...xyah buang mse byk sgt...tuka pd mood exam!!


p/s:tid0 dlu jap...pnat la...=)

Tuesday, November 16, 2010

masak-kalah-raya!!



asslamualaikum....

haaa...akhirnye menaip gak aku...dr td dok pk2 ape nk start...salam jugak yg mulekn...nk cite sket ni...smalam aku masak!!! tp msk spehgeti carbonara jela...hahaha...0kla kn...prmulaan nk mnat memasak...kang klw aku msk ayam msk merah ke,ikan pari air asam ke(perghhh!!) tkut nnt trus kne duk dap0 lak....
lebih kurg cmni la hasilnye...cme gmba yg original xsmpat capture lak...


0k2...sbnrnye aku nk cte sket prasaan pas Malaysia klh bola 2 3 ari lpas...sedih???mne ade...xsedih pn....tp ade sdikit bngge r...gile kau..player rmai injured,pastu dgn dramatik 3 kad merah,still bleh main(wlupn gagap2)...psik0l0gi tu...klh 3-0??rilek r...CHELSEA PUN KALAH 3-0 GAK....s0 kire mlysia sme jela ngn chelsea....hehehe...

arini aku blk kg kt mlake,,,rye kt sne sbb mlm ni ade tahlil arwah utk arwah atuk sblh ayah(dh 2 taun die pergi)...bleh katakn,ari ni cm last gakla aku kt kluang sbb pasni,rsenye cm lme lg je ni blk kluang...xcaye?ha ni jadual aku....

21/11 - 11/12: final exam(xstdy lg)
13/12: jamuan tgh ari n pengenalan program P-SPA(utk prktikal)
14/12: ceramah utk program P-SPA
15/12-20/12: kem bina diri P-SPA kt Pangkor
22/12-15/1: Bengkel 3D P-SPA
15/1: START SEM BARU!!

haa dhtu bile aku nk blk lg kn??haha...xpela...rumah ni pn bkn lari kemane...program ni pn utk praktikal...mse depan tu! pape pn,SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA... belajarlah utk bkorban wlupn hanya mngorbankn perasaan dan sebaik2 korban ialah korban menentang perasaan dan hawa nafsu syaitan....



p/s: xsaba nk tgk Harry Potter And The Deathly Hallows!

Saturday, November 13, 2010

not in a good mood....=( "SABAR"

seminggu ni aku rse cm,"0hh....ni la agaknye yg orang slalu ckp 'dugaan' tu kn"...tp sbagai hamba,jgn mengeluh la...try to accept it and ask for His guidence...sumenye b'mula lpas aku blk UUM dr johor,3 Nov lepas...

at 1st,ksihatan ayah ngn atuk aku mmg agk kurang memuaskan sejak2 ni...s0 aku sbagai anak sulung mmg xsnang dudukla klw xdpt tlg pape...tp xpe...aku try kuatkn smgt...haaa,bebalik kpd crite asal...smpai2 je UUM,dpt brite yg exam d'tngguhkn...time tu cm panas gak la
sbb dh smpai kn...tbe2 exam tngguh...dhtu amende aku nk wat smpai 21hb???xpela...SABAR....

ble exam tngguh,bykla pr0gram2 tngguh...n xpasal2,tpkse k0rbankn 1 pr0gram yg tringin sgt2 nk j0in...tp xpela...mungkin xde rezeki agknye...SABAR....

9 Nov,dr pg aku saket dada n xtaw knp...lpas tu,nk buat ape pn sume serbe xkene...tu yg duduk je kt bilik....tbe2 pukul 6.10,ummi aku call....angkt2 je dnga suare die nanges2...time tu jantung jgn ckp r...laju smacam!! dlm kpale aku juz pk,klw tak ayah aku,msti ade pape xkne kt atuk aku...

"muaz,atuk dh mninggal taw"...ya Allah!!! beratnye dugaan ni!! time tu mmg 1 ape pn aku xdpt buat...duduk xkene,bngun xkene....bayangknla,insan yg duduk sebilik ngn aku dari kecik,tdo pn sme,now die dh mninggal....Allah je yg taw prasaan aku time tu...aku pack2 brg,n bsiap2 nk blk umh...kpale mmg kusut sgt2 time tu...SABAR....

nasib baekla Nur Jannatul Wahidah sntiase tnangkn aku...die gakla yg tmankn aku time bli tiket n die gak la yg byk supp0rt...trime kaseh dear...Allah je yg dpt balas jasa2mu yg bnyk bersabar....Alhamdulillah...dpt tiket bas kul 8.30...dlm bas mmg xleh td0...mcm2 dlm kpale...

Alhamdullillah,arini 13 Nov,sumenye lancar...aku pn kene mule menerima hakikat,1 of my beloved grandpa has gone...moge2 die tnang di alam sana dan ditempatkn dikalangan org2 beriman....Al-Fatihah....


Saturday, November 6, 2010

Taktau Nak Buat Ape Lagi




















mcm org gile pn ade gak aku rse...mne taknye...UUM ni dh sunyi sepi...rmai yg dh blk...aku bkn xnk blk...nk blk tu mmg la...tp ble pk,blk pn k0s tggi...xblk pn k0s agak tggi...s0 dudkjela kt uum ni...s0,ni la bnde2 aku wat utk hilangkn stress n kb0sanan melampau!

1. layan cte My Girl & Full House

2. abeskn tgk Prison Break

3. smbil2 tu tgk Leverage season 3

4. ulang blk tgk F.R.I.E.N.D.

5. kdg2 lyn la movie2 lama yg ade

6. nk tmbah pahala sket,jd sukarelawan bnjir(sy0k wo0)


haa...lbey kurg cmnila life aku wat mse ni....nk stdy?mmg harapanla kn...belum smpai seruannye...hehehe...

Thursday, November 4, 2010

-THE RETURNING-


ya Allah!! wujud lagi rupenye bl0g aku ni....tah knp,terajin pulak nk menaip2...sbnrnye dh lme aku tinggalkn dunia menulis2 ni...tp sjak2 aku rajen melayan bl0g membe2 aku,jd cm sronok lak...pg ni,try bukak blk bl0g yg aku prnah wat satu mse dulu...pehh,password pn dh lupe!! nsib baek try n error s'byk 13 kali bjaye...then aku t'pk,"asal la aku xmntk passw0rd baru je td"...hehe...utk first p0st ni,hrp2 jd smgt utk aku trus menekan keyboard utk p0st2 akan dtg,insyaAllah...

p/s: rindu mendaki!!